søndag 25. mars 2012

Napa Valley


For et par uker siden var det endelig en helg jeg kunne ta meg (nesten) helt fri og vi benyttet anledningen til å dra til Napa Valley. Dette er et svært kjent og berømt vindistrikt i California, ca en times tid nord for Berkeley. Der produseres det både berømte Chardonnay og Cabernet Sauvignon, for å nevne noen, og hele området er virkelig preget av vin. Vi tilbrakte lørdagen i Napa. Dette er en av de eldste byene i Napa Valley som ligger i utkanten av den lange dalen som huser hundrevis av wineries. Det var nydelig vær og vi spiste lunsj ute, fulgt av et deilig glass med hvitvin, selvfølgelig.


Litt vinsmaking hørte også med, men i selve Napa er det ingen wineries.  Et mangfold av vingårder utenfor byen tilbyr vinsmakingerr og omvisninger, ja det hele er egentlig ganske turistifisert. Vi hadde dessverre ikke fått planlagt å være med på noe sånt og siden vi ikke aktet å kjøre bil på highwayen etter vinsmaking, fant vi oss heller et ”wine tasting room” i Napa. Der fikk vi smake på vin fra flere av vingårdene i området og fikk en hel del historie og interessant informasjon med på kjøpet. Alt dette fra en fantastisk liten dame som var helt vill. Da jeg til slutt valgte å kjøpe en flaske med den nest beste vinen hylte hun ”Yeeey!!” og løp for å finne den frem. Utrolig artig! Jeg kan også nevne at den beste vinen de hadde var noe av det beste jeg har drukket. Det var en spesialutgave av en særs god Cabernet, som kun ble laget i svært lite kvantum, altså svært eksklusiv og tilsvarende knalldyr. Vi snakket etterpå om at damen lot meg smake akkurat denne i håp om at vi feiret en spesiell dag og at det kanskje var en liten sjanse for at vi ville spandere på oss en slik luksusvin. Den gang ei, men kanskje en annen gang :-)


Etter vinsmakingen var selvsagt en viss person blitt sulten igjen, så vi måtte finne oss litt ost og skinke på en uterestaurant. Og hva er vel ikke bedre å skylle det ned med enn et godt glass hvitvin. Enhver smårestaurant i Napa har kjempelange vinmenyer og alle menneskene som bor der virker oppriktig stolte av vinen sin.










Endelig var det tid for å sjekke inn på Hernessey House, stedet vi skulle overnatte. Jeg har nesten ikke ord for å beskrive denne lille perlen av et Bed&Breakfast. Fantastisk, det er vel kanskje den beste, og ikke det spor overdrevne, beskrivelsen! Rommet var enestående og unikt med boblebad og herlig seng. Fra 17-19 ble det servert deilig vin og ost til alle gjestene på terrassen bak huset. Enda mer gode lokale viner som det bare var å forsyne seg av. Frokosten var et kapittel for seg selv. Jeg kan bare nevne nystekte muffins, frukt, hjemmelget musli, en himmelsk pai og en kjempetrivelig dame som løp rundt for å gi oss det vi trengte før vi rakk å legge merke til at vi trengte det.

Hennessey House B&B
Liten tass i stor seng
Litt morgentrøtt luksusdyr
Etter frokost forlot vi Hennesey House i håp om å komme tilbake dit en gang om ikke altfor lenge. Vi kjørte nordover og gjennom hele Napa Valley. Vakre vingårder strakte seg helt inn til fjellene i begge retninger og enkelte vingårder dyrker også vin litt oppover i høyden. Veldig flott, men sikkert enda finere når det kommer løv på vinbuskene. Det var utrolig varmt denne dagen og første dag jeg kunne gå rundt hele dagen i piratbukse og singlet uten å fryse.
Rad på rad på rad med vintrær










Utsikt fra UCSF Parnassus, rett utenfor jobben min
En virkelig super helg som vi kommer til å huske lenge. Den ble avsluttet med en snarvisitt innom UCSF for å stelle litt med fettcellene jeg gjør forsøk på nå. De vokser og trives :)

Til slutt, en liten film med noen klipp fra en fantastisk helg!









3 kommentarer:

  1. Kjempeartig å se, for noen kjempefarmer !!... Hennesey House så ut til å være et sted vi alle ville ha trivdes..... Bra å se at dere tar de andre opplevelsene like alvorlig som studiene. Fortsatt godt opphold ønskes dere. Hilsen P&R

    SvarSlett
  2. Det høres og ser ut som en kjempetur! Gøy med bilder og video attåt! Stilige solbriller, Ulrike!! :-) Håper det blir sånt vær når A&C kommer til helgen. :-)

    SvarSlett
  3. Hei dere!! Så fint dere har det! :-) Blir skikkelig misunnelig her jeg sitter hjemme i stua! Deilig med sommer, sol, vin og boblebad! Dere er så fine på bildene, og filmen viser hvor godt dere har det sammen! Må bare smile. Kos dere masse i påsken. Vi pakker til fjelltur i Hurrungane i Jotunheimen. Vi satser på påskesol og silkeføre. Glad i dere! Klem fra oss her i Jølst!

    SvarSlett