torsdag 12. april 2012

Boys will be boys and girls will be girls

Første besøk fra Norge - hurra!! 1. april hentet vi endelig André og Christina på flyplassen og stuet fire voksne mennesker og en haug bagasje inn i den lille Yarisen som hylte "hjeeeeelp!".  Det gikk faktisk overraskende fint og vi fikk våre gjester godt plassert på Quinta Inn rett nedi streeten fra der vi bor. Ivrig som vi var etter å vise frem vårt midlertidige hjem, dro vi nesten rett opp i Berkeley hills for en oppfriskende liten tur. Litt frisk luft og litt puls kan gjøre underverker på jetlag ;) Senere fikk vi vist frem en av favorittrestaurantene våre, lille koselige Luca, som serverer himmelsk pasta raskt og rimelig. Utrolig kjekt å se kjente og kjære fjes her på andre siden av Jorden og det betyr alltid noe helt spesielt å få vise frem livet vårt her til noen hjemmenfra. Det var da heller ikke å forakte med pressanger fra Norge (se bilde!) Nå skal jeg nyte makrell i tomat i ukesvis, jippi! ;)

Tusen takk André og Christina!
De første dagene av besøket hadde jeg litt å gjøre på jobb og Kjetil litt forelesning, så vi fikk vist frem en del av nærområdet med Berkeley og San Francisco og de fikk både shoppet litt fra seg og syklet Golden Gate Bridge (noe Kjetil og jeg forøvrig skammer oss litt over at vi ikke har fått gjort enda, men det står på programmet!). En dag kom de og hentet meg på jobb og fikk hilse på mine søte japanske kolegaer, Haruya og Kosaku (sistnevnte som for anledningen så ut som en blomst med sitt ekstra "ville" hår og sitt røde, solbrente fjes, hihi).

Tur i Golden Gate Park der det blomstrer som bare det

Ekte amerikansk pizza

Disse ti dagene vi har hatt André og Christina på besøk har vært ekstremt innholdsrike og fullspekket med uforglemmelige opplevelser. Vi har så mye film og så mye bilder at vi må bruke litt tid på å sortere og redigere og får derfor dele det litt opp i forskjellige blogginnlegg. Nå skal jeg fortelle om drømmedagen vi hadde dagen før vi dro til Las Vegas. 

Hestejenter som vi er, hadde Christina og jeg planlagt at vi ville få oss en skikkelig bra ridetur. Jeg hadde sjekket med litt ulike staller, men det perfekte stedet lå dessverre 3,5 times kjøring nordover og vi tenkte først at det var uaktuelt. Gutta hadde, på gutters vis, lyst å leie seg en rå bil og kjøre på gøye veier... Plutselig kom vi på den geniale ideen. Kombinere roadtrip i råtøff BMW norover langs Route 1, mens vi fikk transport til drømmehestene og drømmestranden og gutta kunne frese fra seg imenstiden... Ideen var genial, men det var med nød og neppe det gikk. Gutta måtte innom tre ulike bilutleiefirmaer og fikk til slutt napp, men måtte haste inn til San Francisco sentrum hvor de såkalte "Cool cars" er å finne. Deretter måtte de tilbake for å hente oss jenter i Berkeley, og jeg var mildt sagt rimelig stresset og redd vi skulle komme for sent. Med minimal margin rakk vi den bookede rideturen, men fra da ble alt perfekt! To små, rødbrune og våkne arabere stod klare for å gi oss en fantastisk ridetur på 10-mile Beach. Vi red i tre timer, nesten bare på stranden. Fikk sett selunger og ekorn langs stien og galloppert nesten endeløst i vannkanten. Hestene var supre. Jeg var i drømmeland på min lille araber, Victory. Hestene var så utholdene og spreke og de lange galloppene bare varte og varte. Det var rett og slett som en drøm. Her er link til Ricochet Ridge Ranch som organiserte turen vår:  http://horse-vacation.com/

Eventyrlig ridetur




Victory og jeg ble gode venner
og det ble Christina og Voltaire også


Gutta med gliset

Guttene kjørte seg imens kvalme på svingete, gøye veier og kom tilbake og hentet oss med store glis som ikke forsvant før vi kom hjem. Alle var storfornøyde og vi var alle enige i at det ikke kunne blitt noe særlig bedre for noen av oss. En perfekt dag for både bilgale gutter og hestegale jenter.



3 kommentarer:

  1. Hehe likte godt kommentarene om hesteræver.... hehe....Boys are boys .... Cars & Horses ... Life seems good.

    SvarSlett
  2. Herlige foler!! Den rideturen høres ut som den topper det meste, ja! Og bilen er ikke så værst den heller. :-)

    SvarSlett
  3. Hei!! Så utrolig heldig dere er som fikk ri så spreke og flotte arabere! Det så fantastisk herlig ut! Ser ut som om dere har att det utrolig kjekt med Andre og Christina. Kul bil Kjetil! Tenker dere fikk testet litt hestekrefter der også!!

    SvarSlett