mandag 5. mars 2012

Jordskjelv

Vi våknet av et brak i natt (natt til 5. mars) og sengen vår ristet, begge spratt opp i sittende stilling, og skjønte fort at det måtte være et jordskjelv. Et googlesøk hjalp oss til å finne ut at det var to jordskjelv, først et lite, deretter et større. Det forklarer koffor begge mente å være halvvåken i det jordskjelvet ble utløst (altså det andre og kraftigste av jordskjelvene). Det var litt ubehagelig, for man får en følelse av at ting skal rase sammen. Det er sikkert førstegangsfølelsen av å oppleve jordskjelv. Ulrike har opplevd skjelv tidligere, men eg tror ikkje det gjorde opplevelsen mindre urovekkende. Det er nok bare oss nordboere som blir skremt av slike jordskjelv - ingen på jobben til Ulrike har nemlig nevnt dette overhodet. Hadde vi opplevd noe sånt i Norge hadde det nok vært månedens snakkis på norske arbeidsplasser...

Vedlagt er en link til en video som forteller litt om jordskjelvene. PS: beklager reklamen dere må tåle før videoen starter!


                 

2 kommentarer:

  1. Skikkelig ubehagelig å oppleve slike skjelv for oss som ikke er vant til det. Men dere må nok belage dere på slike der borte, ja. Husker da Ulrike, Kathrine og jeg våknet av skjelv i Roma en gang! Ekkelt, men beroligende at ingen andre brydde seg. Bare nordmenn som ringte med bekymring. :-)

    SvarSlett
  2. Guh! Ja, det er nok ikke som å være her hjemme nei. Må være ubehagelig å våkne slik midt på natten, forvirret som man er idet man våkner fra drømmeland. Håper ellers alt er ok med dere :-).

    SvarSlett