fredag 6. januar 2012

San Francisco - en by med kontraster

Vi har nå vært her en uke. På en måte føles det som dagene flyr avgårde, fullspekket med inntrykk og opplevelser, men på samme tid virker det som vi har vært her mye lengre enn en uke. Det er vel ofte slik det blir med så mye nytt på en gang...

To cable cars møtes like før et endestopp

Vi har nå vært litt turister i San Francisco et par dager. Lonely Planet boken Kjetil fikk til jul kommer stadig til stor nytte. Det er jo en skikkelig storby, og som storbyer flest er det endeløst med ting å ta seg til og steder man bør se og besøke. Er glad vi har god tid her for jeg tror virkelig ikke vi kommer til å rekke å kjede oss. Det er jo en del klassiske turist-ting vi må, og skal, gjøre, men San Francisco har også en mengde små kunstgallerier, spennende og sære caféer og artige områder med gatekunst. Deler av byen er flate med store havneområder, mens andre deler er berg-og-dalbanebakker opp og ned. Vi kjørte med cable cars igår og det var virkelig en opplevelse. Særlig metoden de brukte for å snu hele vognen rundt 180-grader ved endestoppene var svært underholdene. Disse avanserte små togene fra en annen tid var ikke bare et morsomt syn mellom skyskraperne i den moderne delen av San F, men også en super måte å komme seg opp i høyden (og ned igjen...- hvis man tørr...)

Fornøyd Ulrike etter tur med cable car.

San Francisco slår oss i sin helhet som en by med store kontraster, en blanding av gammelt og moderne, rikt og fattig. En gate med fancy skyskrapere og travle, rike mennesker i dress og fine biler krysser en gate med rader av sovende hjemløse... Moderne nybygg omkranser en gammel kirke som strekker seg alt den klarer for ikke å bli glemt... Hippier og gateselgere, homofile hånd i hånd, masse spennende lukter og mennesker som snakker alle mulige ulike språk. En by med mye liv og mye farger.

En liten stakkarslig kirke most mellom enorme
skyskrapere og moderne bygg.

Flotte strender og parker er her også - så virkelig noe for enhver smak :) Etter cable car-turen kom vi ned til et havneområde som kalles Fishermans Wharf der de solgte allslags sjømat over disker som en litt avansert fisketorg-variant. Vi ruslet litt utover og fikk plutselig øye på Golden Gate Bridge. Vi tenker å leie tandemsykkel en dag og ta turen over denne, men inn til videre får dere nøye dere med disse bildene fra denne nydelige dagen (det er visst ikke så ofte de har så klare fine dager her i San Francisco)

Kjetil koser seg i deilig vær med Golden Gate Bridge i bakgrunnen.

Var ikke mye seilvind idag nei... 
Vi må bare ta med dette bildet av denne herlige gjengen... En segway group på sightseeing. Vi syns i utgangspunktet at dette så ganske gøy ut, men etter å ha sett saueflokken i refleksvest komme susende forbi var vi veldig glade for at vi hadde latt være...


Segway-gruppe på tur

Vi filmet litt i San Francisco og har lagt ut en liten videosnutt hvor vi blant annet kjører cable cars. Ta en titt da vel!


3 kommentarer:

  1. Hei dere! Utrolig artig film! Kjempe kjekt å se byen gjennom deres øyner! :-). Var så koselig å se noen glimt av dere også! Jeg følger med hver dag på bloggen deres! Hold oss oppdatert! stor klem fra Veronica!!

    SvarSlett
  2. Så kjekt med filming også!
    Og - Fishermen´s Wharf er stedet der "Noraly"-skiltet ble laget da jeg var der i 1976! I redwood-tre som tåler alt og ikke skal males eller lakkes. Der finnes også veldig gode sjømat-restauranter. Kos dere! Mmmmmm.....

    SvarSlett
  3. Kjekt å lese hvordan dere har det. Virkes som om det er bra i hvert fall! Synd vi ikke har muligheten til å besøke hverandre i løpet av dette semesteret, men det kommer nok til å gå fort!
    Klem

    SvarSlett