torsdag 12. januar 2012

Pacific Coast Highway -Route 1- California

8. januar plukket vi opp vår lille superbil for de neste fem månedene - en liten, men lur, Toyota Yaris, knallrød og frekk.

Vi nølte ikke lenge, men dro rett avgårde på vår første, av forhåpentligvis mange, flotte turer. Vi var heller ikke beskjedne i valg av rute, men gikk rett for den berømte "Route 1" som går fra San Francisco og sørover helt ytterst mot kysten av the Pacific Ocean. "Spectacular costal touring", "The greatest drive in the world" og "Do this at least once in your life" er noen uttalelser om denne veien, og den skuffet oss virkelig ikke!


  
 

Utrolig flott utsikt langs hele veien der den snirklet seg som en slange langs kysten. Det ble ikke dårligere av kveldssolen som ga det hele en nydelig glød og den etterfølgende solnedgangen rett ned i stillehavet - utrolig vakkert!
Bildene taler egentlig for seg selv, men kan aldri helt slå virkeligheten. Veien var også veldig gøy og en opplevelse i seg selv å kjøre for enkelte som savner utfordrende vestlandsveier. Vi tror aldri Yarisen har kost seg slik i svingene før ;)
 

Langs route 1 er det mange koselige små kystbyer, blant annet Monterey, der vi tok en overnatting. Bilde til venstre er forresten månen - ikke solen (og legg merke til den søte lille seilbåten i måneskinnet). Vi tilbrakte neste formiddag på det enorme akvariet byen er kjent for. Og dette var noe helt annet enn akvariet i Bergen. Massevis av fisker og andre havdyr, foredrag og filmer, fôringer og show. Oterne var favorittene. Jeg har jo alltid likt otere (noen av dere husker kanskje min fasinasjon allerede fra 2-3 års alderen på akvariet i Bergen...) og de er virkelig herlige, myke og artige vesener. Fantastiske når de svømmer på ryggen med et dåvent lite uttrykk og klør seg på brystet. Det var dessverre veldig vanskelig å få tatt bilder av de gjennom glasset, men tro meg - de var et syn for seg selv som bare må oppleves.



Ellers var det mye arig å se og lære på akvariet - vi fikk se skilpadder, rare solfisker og til og med sild som var trent opp med positiv forsterkning (det har jo jeg sansen for da :) ) Og vi lærte at en enorm bestand av voksne great white sharks holder til rett rundt San Francisco store deler av året (uups...), mens baby great whitene henger mer utenfor kystlinjen mot LA... Kjekt å vite! Vi lærte også at otere er veldig uforutsigbare, at hos sjøhester er det hannen som er gravid og føder ungene, og at det er ingen fast leder i en sardinflokk, hvem som helst kan faktisk være leder. Så absolutt et lærerikt og kjekt besøk.



















 Vi stoppet mange steder på veien, tok bilder og ruslet litt. Traff på noen helige små ekorn det ene stedet - utrolig søte, og veldig tamme. Hadde sikkert spist fra hånden hvis vi hadde hatt noe godis til dem. Herlige! Bra vi ikke hadde Mia med oss - ekorn er jo hennes favoritt (til å jage opp i trær...) Kjøpte en Ben and Jerry's is (noe som forøvrig selges overalt på bensinstasjoner, mmmm....) og gomlet rett fra boksen til vi ble sånn passe kvalme - sånt man gjør på ferie ;)



 
Det ble ikke tid å dra helt ned til L.A. denne gangen. Kjetil begynner som smått på skolen imorgen med et infomøte, så vi måtte tilbake. Og jeg må bare få sagt til slutt at vi er ganske stolte av oss selv som klarte å navigere oss ganske så bra uten GPS og med et ganske dårlig og udetaljert kart over California. Attpåtil presterte vi å kjøre hjemover mot Berkeley i rushet på en tirsdags kveld akkurat etter det var blitt skikkelig mørkt. Likevel kom vi oss rett frem der vi skulle, så ja, vi er ganske fornøyde med det. Idag fikk vi nye kart over nord-amerika til GPS'en, så nå er vi virkelig klare for nye eventyr i California - når neste sjanse byr seg. 


Vi filmet ganske mye på denne turen, men dessverre ble mye fra akvariet for dårlig gjennom skitne glass og dårlige lysforhold. Filmen gir i det minste en liten oppsummering av en flott tur!

4 kommentarer:

  1. Artig å lese om turen deres! Den kysten der er veldig flott, og dere skriver så levende og tar så mye fine bilder og filmer. :-) Ellers elsker både Mia og jeg ekornene, og - ikke minst - Ulrike sin stemme når hun forteller hvor søte de er! Skikkelig jentelyd! Mia må med skam bekjenne at hun jagde ett norsk eksemplar opp i et tre i dag. Dere skulle sett henne der hun sto ved treet og hoppet opp etter det. :-)

    SvarSlett
  2. Høres ut som dere hadde en fin tur. Fine bilder og var kjekt å lese! Sikkert bra at dere leide bil, kan dere dra rundt omkring, men slippe styret med å selge den igjen! Fint med film også - og ja, jeg også likte måten Ulrike snakket til ekornene på :-)
    Kos dere videre, og lykke til med både skole og jobb!
    (PS. Misunner dere litt at dere er der sammen!)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei tass! Så kjekt med kommentar :) Skulle ønske du kunne kommet på besøk - du hadde elsket ekornene og generelt likt deg veldig godt her. Men bra å høre at du har det fint i Frankrike også. Og ja... vi er veldig glad for at vi er sammen her, men syns du er kjempetøff som drar alene. Og du kommer til å få et helt annet språkutbytte! Flinke tøffe du!

      Slett
  3. Hei Ulrike og Kjetil!
    Så utrolig kjekt å lese denne bloggen og se den artige filmen helt på slutten. Så utrolig herlig å høre stemmene deres, og det virker som om dere har opplevd en god del sammen allerede. Gleder meg til å høre om din jobb Ulrike, når du begynner der!
    Ser frem til å lese mer.
    Stor klem

    SvarSlett