tirsdag 3. januar 2012

Godt nyttår i Berkeley :)



Kjetil utenfor en av de mange portene inn til det
enorme campus til Berkeley Universitet. 
Ja da var regn og mørke byttet ut med 15 grader og sol, tiden er forskøvet tilbake med 9 timer og fjellene i Bergen erstattet av Berkeley hills og San Fransisco i det fjerne. Etter en rimelig slitsom reise med en ubehagelig natt på JFK (særlig for Kjetil - jeg sov egentlig ganske greit, jeg da...hehe) har vi endelig kommet på plass i vår supre, lille studioleilighet her i Campanile Court (et supert, nytt og fint leilighetskompleks med greie folk, egen café, flott takterrasse og nesten aller best - et eget treningsrom!) Trøtte i trynet ble det en tidlig natt dagen vi kom, men dagen etter (som faktisk var nyttårsaften) var det tid for utforskning av Berkeley og litt av områdene rundt. Vi spaserte mysende og fremdeles litt trøtte i trynet oppover University Ave i retning downtown Berkeley og fant oss raskt en kaffishappe med den nyydeligste cappuchino mmm... Videre kom vi inn til Berkeley sentrum, som egentlig var veldig lite, og opp mot campus av University of Berkeley (der Kjetil snart skal begynne på skole) - og DET var hvertfall ikke lite... Utrolig flott og enormt område, med parker og flotte bygninger. Tror faktisk Kjetil gleder seg litt til å begynne å studere der ;) 



Ulrike utenfor bygningen for naturfagene. Utrolig flott og stort.
Vi lurte veldig på hva vi skulle gjøre denne kvelden - det var jo liksom nyttårsaften og vi hadde egentlig tenkt å dra innover til San Francisco for å se på livet og fyrverkeriet. Men tatt i betraktning at vi var trøtte etter reisen, særdeles lite kjent i byen og at kollektivtrafikken var ikke-eksisterende etter kl 12, ble vi enige om å heller gå på en restaurant her og se fyrverkeri fra takterrassen. Det var klart og fint vær og vi så det faktisk utrolig godt herfra. Så der stod vi i mørket med champagnen og skålte for året som var gått og dette spennende 2012 som ligger foran oss med utsikt til et mesterverk av et fyrverkeri over San Francisco. Godt nyttår alle sammen!!! (dessverre var det umulig å få noen gode bilder av dette med mitt lille kamera...) 
Ettermiddagsol på takterrassen der vi bor. Fint laget til med
små palmer og blomster. 
1. nyttårsdag våknet Ulrike kjempetidlig - fremdeles litt påvirket av jet-lag... Men vekket Kjetil ganske kort etter, rastløs som hun var etter å utforske mer. Denne dagen ruslet vi motsatt retning og mot sjøen. Der fant vi fine friluftsområder, en enorm marina med massevis av seilbåter og fikk oss en deilig tur i finværet. Så, etter en liten time med lunsj på terrassen her på bygget oppdaget vi litt rødmussne neser på begge to. Solbrent 1. nyttårsdag var helt ok og egentlig ganske deilig :) 


På tur ved et fint friluftsområde vi oppdaget like
ved der vi bor. Storfornøyd Ulrike, mangler bare Mia...
Nå har vi fremdeles halvanne uke før Kjetil skal begynne med studiene og forhåpentligvis får vi rest litt avgårde. Ulrike sin forskningsjobb begynner ikke før en tid etter det igjen, men det er mye å lese og sette seg inn i i forkant, så blir litt studering på taket for hennes del i første omgang. Vi er veldig frem og tilbake i.f.t kjøp evt. leasing av bil. Vi ser jo at for å få det meste ut av tiden her i California må vi bare komme oss litt rundt, og da er nok bil en nødvendighet. Så vi får sjekke litt rundt og se hva som blir best... 

Hei så lenge. Håper alt er bra med alle hjemme i Bergen! 
Lunsj på takterrassen 1. nyttårsdag. Vi koser oss og blir
solbrente på nesen :)

5 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Flott med oppdatering med denne fine bloggen. Jeg er sikkert ikke den eneste om setter pris på det nei..... Ønsker dere lykke til med et garantert spennende halvår. Nyt hvert minutt og husk at studier og jobb ikke er alt i livet ! Enjoy !

    SvarSlett
  3. Flott tiltak. Gleder meg til å følge med på livet deres "over there". Klem

    SvarSlett
  4. Heisann!

    Kjekt å lese og se alt det flotte dere har opplevd. Skulle gjerne sett akvariet selv, for det er noe jeg liker å gjøre. Det så veldig spennende ut. Fint at dere trives! Dere ser ut til å få det meste ut av oppholdet med plassen, bilturene og skolen ;)

    Dere ser sikkert mer til kommertarer fra meg etterhvert, ellers må dere ha lykke til med oppholdet ;)

    SvarSlett